Stan

"Hadd in´t du vure te schtan"   (norrlänska)

Jag har roat mig under de två dagarna som HP haft seminarier att genomföra en studie av folket som rör sig i vår huvudstad. Detta kommer av att jag blivit lite inspirerad igen av Gösta (Prometänkaren) när han redogör för sina sociala studier av medtraffikanter i bilköerna i Stockholm, och dessa reflektioner är mycket underhållande.

Jag vet inte om jag skall kalla mina reflektioner underhållande eller beklämmande, men man börjar fundera om allt står rätt till när man möter alla människor som är på väg någonstans och alla bara tittar planlöst rakt fram eller stirrar i golvet, inte ett leende inte ett ända skratt. Jag försökte få ögonkontakt med någon och avfyra ett gluggleende men icke.. Gav till och med förslaget till LingLing att vi skulle sjunga på T-stationen men han ville inte..  var kanske klokt av honom!? Jag har även fått skäll vid ett annat tillfälle av min kompis "Varanen" när vi var på butiken där man köper mod på burk för att jag pratade med folk som jag inte kände, det fick man tydligen inte göra men jag fick ingen bra förklaring varför!?

Nästa del som jag funderade över var när LingLing kommenterade det som många som inte är från "Schtan" säkert oxå funderat över..  De springer i rulltrapporna.. Det måste vara en av de få städer i världen där man springer i rulltrappor. Vet inte om det säger nått om intelligensen på folket, kanske har man bara missförstått funktionen, eller så har det blivit nån form av masspsykos?  Däremot när samma människor står i en matkö med flera hundra personer så är det helt ok att prata mobil så att alla hör detta privata samtal medans de andra får vänta på sin mat..  Skumt!?

Jag tror det har nått med att tävla för en plats eller mål som detta beror på.. För i tunnelbanan så jagar de hela tiden en bättre tid eller plats medans i matkön är de redan på plats.. Man kan juh faktiskt tjäna en hel minut i rulltrapan bara för att ägna en evighet i matkön pratandes mobil..

Man kanske kan doktorera på Stockholmare!?

"Hur va schtan då?     – Nog va schtan bra, bara den in´t låg så oocentraalt"

\\ Ph D Berg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s