Ger er inte på Berg

När det finns smågrus…

Eftersom det är en sån enorm hets med Julklappar så har jag försökt att få mina barn att inse att det viktiga är att man får vara tillsammans och att värdet ligger i andra saker än det matriella.. Dessutom så är med största sannolikhet många av de leksaker som vi ger till våra barn, tillverkade av andra barn som måste slita för att få ihop till mat till sig själva och sin familj..

Då för att få "kaninen" att förstå att det ända som gäller när man skall ha nya skridskor eller ny klubba är hårt arbete, så har jag tagit svågers källare till hjälp och satt den äldsta sonen i just hårt arbete.. Hans uppgift är att handplocka och bära upp X antal kilo betong som svåger har bilat upp från golvet..

DSC_0009 Förberedd för grovarbete som kanske ger grova pengar..

DSC_0010 När "Duracellkaninen" inser att det är ett berg av några kilo betong som skall bort..

DSC_0015 "Hårt jobb för en man" Skäggis pappas favorit kommentar när han ser sonen jobba…  Jag förstår nu varför han tycker den kommentaren är bra..

DSC_0033 Övriga roar sig med vinterlekar medans andra sliter så att svetten lackar..  Och det bästa är att han inte kommer att tjata om att måsta träna.. Eller driva oss till vansinne genom sitt enorma "kli i kroppen"..

Och om berget inte kommer till "kaninen", så får väl kaninen bära ut berget till vagnen..  

Å pappa Berg han ska vila.. 

\ M

Annonser

3 thoughts on “Ger er inte på Berg

  1. Har läst ikapp lite. Fantastisk blogg! Nu med bilder! Känner allvaret i konkurrensen om att vara bland de främsta i passiv idrott. Fast soffrodel är väl aktiv idrott?
    Åkt skridskor med Gustafsson – är det som att ha vilat soffa med Kronblom?

  2. Jag tror vi båda har en dimension till vad avser soffrodel, och det är att avnjuta en bra idrott på tv under det att vi rodlar..

  3. Och dessutom tack för kommentaren, jag läser din blogg med stort nöje och behållning.. Det kommer att bli ett besök hos Gebauers inom snar framtid..

    / M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s