Biologi Årskurs 8

Jag har tagit på mig att hjälpa den äldsta sonen med sina studier som alla goda föräldrar bör göra.. Även om jag själv inte var speciellt duktig i skolan så har man väl snappat upp ett och annat på vägen genom livet.. Dessutom så tyckte fru B att detta låg inom mitt område av expertis..  Vet inte riktig hur hon fått det för sig men som god make så höll jag bara med..

Här kommer kriterierna för betygsättning i ämnet Sex och Samlevnad

För att få ett G ska du

1. Ha kunskap om befruktning, pubertet, preventivmedel, könsorganens delar samt sexuellt överförbara sjukdomar

Redan här började jag känna att jag var ute på hal is..  Men jag höll god min och drog en del historier om storken och liknande..  Man måste gå ut lugnt och inte skrämmas..

Vidare

För att få ett VG ska du dessutom

1. Ha goda kunskaper om hur olika preventivmedel fungerar och vilka för och nackdelar de har..

Här drog jag några godingar som ”finska-rycket” till att köra ”2:an”, det brukar vara safe enligt ”NickePicke”..   fru B tyckte att jag här var ute på väldigt tunn is..  Jag tyckte att jag var spot on..  Men hon nämnde nått om liggunderlag på altanen, fast det ignorerade jag då Mackan lyssnade ivrigt..

2. Ha kunskap från befruktning till förlossning

Här fick det bli en riktigt bra italiensk gymnastikfilm med supergymnasten Rocco..  Vi hoppade det där med förlossning och jag förklarade för Mackan att det är då man skall sitta med polarna på en pub och röka Cigarr och dricka en stor Konjagare..  -Lämna kladdet till proffsen, sa Jag..  Mackan nickade förstående med stora ögon..

Fru B frågade om jag visste vart vi lagt flyttkartongerna!?..  Vet inte vad hon ska med dem till?..

Vidare

För att få MVG ska du dessutom

1. Ha fördjupade kunskaper inom varje delområde.

Här tog jag upp alla de olika ställningarna som jag teoretiskt har lärt mig på vägen genom livet.. Allt ifrån ”Flygande Hunden” som tredjefrun har så höga tankar om..  Till ”Piraten” som roar min bror så innerligt.. Även ”Hungrans” variant av ”Hård skogsritt” kom upp och vi avslutade med ”Örnies” bävervariant..  Inte riktigt förstått den och det gnager mig..  ”Bozonoz” favvo Die Deutche Hund kommer att ge Mackan ett givet VG..   Dock är jag själv i praktiken på samma nivå som Gyrot när det gäller Samlagsställningar.. Här kom något som jag tolkade som ”amen” från fru B..

2. Kunna föra en diskussion om sex och samlevnad ur ett större samhällsperspektiv.

Just på denna punkten kände jag att jag kom till korta och då menar jag inte på längden, utan jag förstod inte riktigt vad de var ute efter..  Så jag frågade ”Skäggis” när vi va på gymmet om han hade nån aning..  Jag fick inget bra svar så nu ställer jag hoppet till trogna läsare att utbilda en sexualanalfabet om vad som gäller i det större perspektivet..

Jag tror jag vet vad tjejerna kommer att svara..  Men de är inte lika bra som jag på Biologi..

\ M

Annonser

6 thoughts on “Biologi Årskurs 8

 1. Vi får ta en lektion i både ett och annat tror jag, vi kan börja med att gnaga ner på djupet i Bävervarianten, och sen kan vi ta diskussionen ur ett samhällsperspektiv efter det!!

  • Passa bara så att du inte får stickor mellan tänderna om du hittar en riktig stock att gnaga på..

 2. Det slog mig när jag läste lite sköna namn på ställningar att jag faktiskt kan en till.

  Batman.

  Den kan bli aningen svårförklarad under själva akten om tjejen (alternativ killen, folk får ligga med vem de vill bara de tvättar sig ordentligt efteråt) får för sig att kika bakåt.

  Utgångspunkt är helt vanligt bakifrån, men man sätter ihop pekfinger och tumme så att de bildar två o:n, och använder de sedan som batman-mask med o:na som titthål. Den lilla svårigheten är att handflatan ska vara mot ansiktet och övriga fingrar peka rakt nedåt.

  Den stora svårigheten är att förlara vad fan man håller på med.

 3. Jag anar varför fru B frågade om flyttkartonger – endast en lär du inte få plats i.

  ”Sex och samlevnad ur ett större samhällsperspektiv”? Lika kort som du – fönstertittning möjligen.

  • Sant.. Men då flyttar jag hellre in i garaget.. Och nån peeping tom har jag aldrig varit.. Om man ser det ur det perspektivet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s