Duppelit strikes again..

Äntligen har man kommit till trakter där det finns täckning för 3G och då även möjlighet att få utlopp för lite Bloggabstinens.. ”Pluppen” hävdar att jag är databeroende men jag tror mer på fru B´s teori om nån konstig bokstavskombination.. I vilket fall som helst så är det skönt att göra sig av med lite ”kli” i fingrar och hjärna..

Årets fiskeresa hade senarelagts på grund av att ”Bostrid” skulle hinna med examen med sina gymnasieelever.. Dock visade det sig helt plötsligt att bandet Apopocalyps hade reunionturné så ”Bostrid” avvek helt, så även ”Stekar´n” som skall bli pappa på gamla dar..  Men järngänget gav sig iväg i vilket fall som helst och såg fram emot några dagar utan en massa måsten, korkade kollegor och bråkiga fruar..  (detta skrev jag under hot)

DSC_0478

Väl framkommen till ”SkogsHasses” hus i Idre kunde undertecknad konstatera att han lyckats med bedriften att få med sig allt utom det som gör att man kan fiska..  Spöna låg kvar i garaget men pilsnern var med och tur var väl det, annars hade de andra aldrig slutat häckla en för att man lyckats glömma det väsentliga när det skall fiskas..   Dock innebar detta inte nått större hinder då det finns andra spön att låna och dessutom fick fru B i uppgift att avlämna mina spön för transport till Idre medels ”SkogsHasses” föräldrar..  fru B klagade inte det minsta på denna uppgift utan var bara glad att hon kunde bistå sin älskade man, som hon så väl unnade en skön fisketur..

Vädret har varit en faktor att räkna med, och då vi var ute i god tid så kunde vi bättra på vind och regnskydd samt mentalt förbereda oss på snöstorm och driv is..  Klädseln har varit förstärkt med både långbombare och ”tuppeluva” och tack gode gud för att ”Mr Baryton” hade med sig tysk örtmeducin som vi kunde ta när vi frös som mest..  Man måste ha rätt glykolvärde för att överleva i norden..

DSC_0486

Den sagolika naturen och fisket gör att detta är ett vattenhål för oss stressade själar och vi har med åren lyckats bli bättre och bättre på själva livsnjutandet.. Dock har själva fisket blivit sämre och sämre då vädret har börjat påverka i för stor utsträckning..  Vi har funderat om det är den globala uppvärmningen eller defacto att vi blivit mer bekväma av oss och fiskar på fel tidpunkt på dygnet..   Jag vill hävda den första medans jag vet att vissa i vår närhet håller på det senare..  I vilket fall som helst så är tiden här uppe mycket väl investerad och det gör att man kan leva igenom årets absolut mörkaste dagar med vetskapen om att helgen före midsommar så är vi på plats för ett par dygn av total avslappning..

DSC_0511

Losstagning av krok..  Man nöter upp fingrarna..

DSC_0517

Mat av yppersta klass…  Helgrillad oxfilé med rotsakslåda, primörer och svampsås

DSC_0548

Jag och ”SkogsHasse” tycker synd oss själva och filosoferar över livet..

Om 365 dagar så slår ”Duppelit” till igen..

\ M

Annonser

2 thoughts on “Duppelit strikes again..

  1. ”Helgrillad oxfilé med rotsakslåda, primörer och svampsås”. Jaha, verkar snarare som ni besökt karpdammen i Grythyttan. Trodde fiskares föda var fisk, med Falukorv som nödproviant. 🙂

  2. Inte då.. Vi fiskar i Dalälven samt Storån och den fisk vi drar upp som är av storlek hamnar i våra magar.. Å falukorven är med som nödproviant.. Men för njutningen så blir det grillad Oxfilé och ett gott rött till.. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s